• GRATIS BEZORGING
  • ACHTERAF BETALEN
  • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS BEZORGING
  • ACHTERAF BETALEN
  • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS

Vermogen CV-ketel

Op het moment dat je zit te denken aan een nieuwe CV-ketel, spelen een aantal eigenschappen een belangrijke rol. Om er zeker van te zijn dat je een goede aankoop doet, is het bijvoorbeeld wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Welke specifieke eigenschappen van een CV-ketel bijvoorbeeld zeer gewenst zijn. Het vermogen van de CV-ketel is zo’n eigenschap die zeer zeker je aandacht vereist.

Waarom is het vermogen van een CV-ketel belangrijk?

Verschillende CV-ketels van verschillende merken hebben een verschillend vermogen. Je moet dus hoe dan ook letten op het vinden van het juiste vermogen. Kies je bijvoorbeeld voor een te groot vermogen? Dan gaat je flink wat onnodige kosten kwijt zijn aan het verwarmen van je huis. En is het vermogen van de CV-ketel te klein? Dan krijg je het op den duur koud. Beide scenario’s zijn zeker niet wenselijk. En dus is zaak om het ideale vermogen van de CV-ketel voor jouw woning te berekenen.

Hoe het ideale vermogen van een CV-ketel berekenen?

Bij het berekenen van het ideale vermogen voor jouw CV-ketel, maakt men vaak gebruik van een standaardrekensom. Deze gaat als volgt: inhoud van je woning (m3) x 0.08 = kW vermogen.

Verder speelt ook het bouwjaar van de woning een rol. Want nieuwere woningen zijn vaak een stuk beter geïsoleerd, waardoor het vermogen van de CV-ketel wat lager mag liggen.

Bekijk dus simpelweg wat de inhoud van jouw woning is, vermenigvuldig dit met 0.08 en ontdek wat het ideale vermogen van de CV-ketel voor jouw woning is.

Over het algemeen zal dit voor appartementen het laagst liggen, terwijl dit voor vrijstaande woningen het hoogste vermogen gaat zijn.

Door jouw woning aan de CV-ketel met het ideale vermogen te koppelen, maak je optimaal gebruik van de capaciteiten. Je gaat merken dat de rekening voor de stookkosten laag blijft, terwijl je er wel lekker warm bij zit. Dat is uiteindelijk waar het allemaal op draait. Je wilt deze ultieme balans zien te bereiken. Te veel mensen steken hier nog te weinig moeite in, waardoor ze uiteindelijk onnodig te veel geld aan stookkosten kwijt zijn. De juiste informatie op dit gebied is dan in de praktijk echt goud waard.

Zoek nu de ideale CV-ketel uit voor jouw huidige woonomstandigheden. Over deze aankoop ga je nog lang zeer tevreden zijn!