• GRATIS BEZORGING
  • ACHTERAF BETALEN
  • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS BEZORGING
  • ACHTERAF BETALEN
  • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS

CV-ketel kopen

De ontwikkelingen op het gebied van CV-ketels gaan de laatste jaren erg snel. Dat wil zeggen dat nieuwe CV-ketels in toenemende mate zuiniger, duurzamer en daarmee beter worden. Bij een CV-ketel kopen, is er sprake van een investering voor de lange termijn. Het is in principe namelijk de bedoeling dat je nog zeker 10 a 15 jaar gebruik gaat maken van de CV-ketel. Een CV-ketel kopen doe je dan ook het liefst aan de hand van de juiste informatie.

Verschil oude en nieuwe CV-ketels

Er is een groot verschil tussen oude en nieuwe CV-ketels. Oude CV-ketels zijn bijvoorbeeld in de meeste gevallen gebaseerd op een VR systeem. Hierdoor hebben deze ketels een rendement dat maximaal 83% bedraagt. In de praktijk blijkt dit een zeer laag rendement te zijn. De nieuwe CV-ketels van vandaag de dag hebben een rendement dat een stuk hoger ligt.

Bij nieuwe CV-ketels kijk je vooral naar de HR klasse. Daarbij heeft de hoogste HR klasse HR107 in theorie een rendement van 107%. Dit is onderverdeeld in 100% verbranding van het aardgas en 7% condenswarmte. In de praktijk ligt dit totale rendement echter dichter in de buurt van 96%.

Merkopties CV-ketel

Ben je van plan om een nieuwe CV-ketel te kopen? Dan heb je de keuze uit verschillende topmerken. In de meeste gevallen kiezen mensen bij het kopen van een nieuwe CV-ketel voor betrouwbaarheid. De betrouwbaarheid van een bekend merk. Qua merkopties voor een CV-ketel moet je dan bijvoorbeeld denken aan:

Remeha: Remeha voorziet de CV-ketels van een hoge mate van zuinigheid en rendement. Daarbij let deze marktleider in veel Europese landen op het waarborgen van een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Met het aanbod van verschillende modellen heb je bij Remeha een ruime keuze.

Nefit: Ook Nefit is een bekend topmerk. En niet alleen wat CV-ketels betreft. De hoge mate van betrouwbaarheid van deze ketels hebben een grote aantrekkingskracht op veel mensen. De garantietermijn is vaak lang genoeg om problemen te voorkomen.

Intergas: Intergas is een Nederlandse speler in deze markt. Vooral sinds het uitbrengen van de HRE serie heeft dit merk veel naamsbekendheid opgedaan. Het extra hoge rendement en het minimale onderhoud die deze ketels vereisen, springen er bovenuit. Zeker het overwegen waard wanneer je van plan bent een nieuwe CV-ketel aan te schaffen.