• GRATIS BEZORGING
  • ACHTERAF BETALEN
  • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS BEZORGING
  • ACHTERAF BETALEN
  • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS

CV-ketel vergelijken

Op het moment dat je van plan bent een nieuwe CV-ketel aan te schaffen, kan al snel het grote vergelijken beginnen. Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden, dat je bijna niet meer weet waar je het nu moet zoeken. Want welke eigenschappen zijn nu eigenlijk belangrijk bij het CV-ketel vergelijken? En waar moet je dus op letten?

Waar op letten bij CV-ketel vergelijken?

In de basis zijn er een aantal specificatie van een CV-ketel die hierin een hoofdrol spelen. Wanneer je deze verschillende specificaties naast elkaar legt, ontdek je al snel wat nu echt de beste optie is. Qua specificaties moet je dan denken aan:

CV-zijdige rendement: Middels het CV-zijdige rendement wordt al snel duidelijk hoe efficiënt een CV-ketel precies omgaat met alle energie die het nodig heeft. Dit proces vindt uiteindelijk plaats om het CV water te verwarmen. Maar daarbij is het wel zaak dat dit op een duurzame manier gebeurt, waarbij het rendement zo hoog mogelijk is.

Tapwaterzijdige rendement: Bij het tapwaterzijdige rendement gaat het echt puur om hoe efficiënt de CV-ketel omgaat met de verbruikte energie voor het verwarmen van het water dat je bijvoorbeeld in de keuken en in de badkamer gebruikt. Gezien hier per CV-ketel nog flinke verschillen in kunnen zitten, is het zeker de moeite waard om het in het achterhoofd te houden. Zodoende bespaar je uiteindelijk flink op het daadwerkelijke gebruik van bijvoorbeeld gas.

Stroomverbruik: Verder speelt natuurlijk het stroomverbruik een belangrijke rol. Met betrekking tot het rendement en de duurzaamheid van een CV-ketel is stroomverbruik een essentiële parameter. Het is dan ook een absoluut pluspunt wanneer op een CV-ketel het stookgedrag bijvoorbeeld duidelijk afleesbaar is. Hiermee heb je maximaal inzicht in wat er op dagelijkse basis in huis gebeurt.

Garantietermijn: Tot slot is het ook verstandig om voor een CV-ketel met een zo lang mogelijke garantietermijn te kiezen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd goed zit, mocht er op een bepaald moment toch sprake zijn van een onverwachts defect. Hoe langer de garantietermijn, hoe kleiner de kans op een financiële tegenvaller.

Ben je dus op korte termijn op zoek naar een nieuwe CV-ketel? Laat je dan leiden door de juiste specificaties. Zodoende ga je uiteindelijk een CV-ketel kiezen waar je nog lang veel plezier aan gaat beleven. De ultieme duurzame CV-ketel met een optimaal rendement ligt binnen handbereik!