• GRATIS BEZORGING
  • ACHTERAF BETALEN
  • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
  • GRATIS BEZORGING
  • ACHTERAF BETALEN
  • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS

Levensduur CV-ketel

Wanneer je besluit te investeren in een nieuwe CV-ketel, heb je natuurlijk het liefst wel dat dit een investering voor de lange termijn is. Dat de levensduur van de CV-ketel dermate hoog is dat je er de aankomende jaren niet naar hoeft om te kijken. Vandaar dat dit een belangrijk element is om je op te richten.

Hoe lang is de levensduur van een CV-ketel?

Hoe beter een CV-ketel in elkaar zit, hoe langer de levensduur ook gaat zijn. Daarnaast zijn er ook nog andere factoren van invloed op de levensduur. Denk bijvoorbeeld aan het doen van tijdig onderhoud en de intensiteit van het gebruik van de CV-ketel.

Over het algemeen ligt de levensduur van een CV-ketel echter tussen de 12 en de 15 jaar. Gemiddeld genomen is dit hoe lang een CV-ketel in een gemiddeld huishouden meegaat.

De levensduur van de CV-ketel verlengen

De levensduur van een CV-ketel staat dus niet van tevoren direct vast. Zoals al even kort aangegeven, hebben verschillende factoren invloed op de uiteindelijke levensduur van een CV-ketel. De belangrijkste daarvan is het zorgen voor voldoende onderhoud.

In principe is het mogelijk om dit onderhoud zelf te verrichten. Echter kiezen veel mensen er ook voor om dit aan een professional over te laten. Op die manier weet je namelijk zeker dat het goed gebeurt. Aan de hand van periodiek, goed onderhoud ga je minder storingen, kapotte onderdelen en gevaarlijke afwijkingen meemaken. Al met al leidt dit er dan weer toe dat je minder snel geld kwijt bent aan een nieuwe CV-ketel.

Oude CV ketel toch vervangen

Zelfs wanneer je er qua onderhoud alles aan doet om een CV-ketel zo lang mogelijk in leven te houden, komt er op een bepaald moment toch een einde aan. Op een gegeven moment is een CV-ketel simpelweg op. Het is dan wel belangrijk dat je tijdig op zoek gaat naar een nieuwe. Wanneer je hier namelijk aan de late kant mee bent, kom je in de kou te zitten. En dat is niet iets wat ook maar één iemand wel prettig vindt.

Vervang je CV-ketel dus op tijd. Ook wanneer je jarenlang je uiterste best hebt gedaan om deze goed te onderhouden. Daarbij is het fijn om te weten dat een nieuwe CV-ketel vaak een stuk energiezuiniger gaat. En bovendien op zijn beurt weer een nóg langere levensduur heeft.