• GRATIS BEZORGING
 • ACHTERAF BETALEN
 • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS
 • GRATIS BEZORGING
 • ACHTERAF BETALEN
 • VOOR 15:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS

Mikoterm eTronic 7000, 12kW elektrische CV-ketel met CPU

€ 1.019,00
0%
€ 1.019,00
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Betrouwbaar verwarmen van uw verwarmingswater op basis van elektriciteit, ter vervanging van uw huidige gasgestookte cv-ketel. Mikoterm eTronic maakt het mogelijk! Dit is een elektrische cv-ketel die u in de plaats van uw huidige gasgestookte cv-ketel kunt ophangen. Aanpassingen in de leidingen zijn hier niet voor nodig. Lees hier meer over de toepassing en kenmerken van een elektrische cv-ketel.

De eTronic elektrische cv-ketel is gemaakt als een complete miniketelruimte - onder de beplating bevindt zich een pomp met drie snelheden, expansievat, veiligheids- en ontlastingsklep en andere apparatuur die nodig is voor zelfinstallatie op het verwarmingssysteem.

Het apparaat werkt volledig stil (stille relais) en het vermogen wordt aangepast aan de eis van de thermostaat, in stappen van 1,5 a 2 kW. Dit zorgt voor het inschakelen van het minste vermogen voor een bepaald verbruik.


Werking

Mikoterm eTronic is uitgerust met een interne boiler van 12,5 liter. Het water in deze boiler wordt opgewarmd en circuleert constant door de leidingen van de hierop aangesloten verwarmingselementen. is. De ketel heeft een vermogen van maar liefst 12 kW. In tegenstelling tot met een gasgestookte cv-ketel heeft u niet te maken met gas en zijn gevaren ten gevolge van rookgasafvoer uitgesloten.

LET OP! Dit product wordt specifiek gebruikt voor de bereiding van warmwater voor de verwarming en voorziet dus niet in warm tapwater voor de douche. Voor de bereiding van warm tapwater is een elektrische boiler of instant heater een goede oplossing.


Voordelen

 • Elegant design
 • Hoog veiligheidsniveau
 • Gemakkelijk aan te sluiten
 • Eenvoudige besturing
 • Geen gevaar met rookgassen
 • Slijt nauwelijks, minder onderhoudPlaatsing

De elektrische cv-installatie is één op één een vervanging voor uw gasgestookte cv ketel. In het ontwerp is hiermee rekening gehouden door onder ander het formaat, en door de aansluitpunten boven en onder in de installatie af te stemmen op huidige cv ketels. Hierdoor is het een compact systeem dat gemakkelijk in te passen is. Een ideale oplossing indien u uw huidige verwarmingssysteem wilt behouden. Kosten voor het vervangen van uw verwarming en de werkzaamheden die daarbij komen kijken worden op deze wijze vermeden.


Is dit systeem geschikt voor u?

De elektrische cv-ketel beschikt over een vermogen van 12 kW. Op basis van de warmtevraag van uw woning is te bepalen of de Mikoterm eTronic voldoende capaciteit heeft om de woning op te warmen. Heeft u geen inzicht in de warmtevraag van uw woning om te bepalen of de elektrische cv-ketel geschikt is voor uw situatie? Dan kunt u de capaciteit van de cv-ketel vergelijken met een te verwarmen oppervlak van ca. 120m2 bij traditionele woningen, of groter bij goed geïsoleerde woningen. Dit product is interessant voor:

 • Woningen met een klein oppervlak
 • Goed geïsoleerde woningen
 • Woningen met zonnepanelen


Back-up / aanvulling voor duurzame systemen

De eTronic kan worden ingezet als back-up of booster van een CV-systeem dat is gebaseerd op duurzame/omgevingsenergie zoals een zonnecollector of warmtepomp. Wanneer deze systemen ontoereikend blijken geeft de eTronic het extra zetje.


Stroomaansluiting

1 fase 40,1 A of 3 fase 13,6 A

Verder is er voldoende elektrische capaciteit nodig voor de werking van de Mikoterm eTronic. Hier heeft u een 1fase aansluiting of 3 fase aansluiting voor nodig. Werkt op een spanning van 220V of 400V. De zekering dient groot genoeg te zijn.

LET OP! Vanwege de grote hoeveelheid stroom en uw veiligheid wordt geadviseerd de installatie te laten uitvoeren door een erkende elektricien. Tevens dient de gasaansluiting te worden afgesloten door een bevoegd bedrijf.


Besturing

Deze elektrische c.v. ketel behoord tot de topklasse in het segment. De complete besturing van deze ketel word door de CPU controller gedaan en via het grote LCD display word alle informatie over de werking weergegeven. De CPU unit beschikt over vele mogelijkheden voor de ketel en het complete c.v. systeem. Het LCD display geeft groot gebruiksgemak. Het is erg eenvoudig om instellingen aan te passen met de 4 soft touch knoppen. (zie onderstaande afbeelding) Er zijn 2 opties voor verwarmen: de normale mode en de antivries mode. Door goed onderzoek is dit model erg makkelijk te installeren in het C.V. systeem.


Beveiligingen

Er zij 4 beveiligingen in deze elektrische c.v. ketel.

 1. CPU unit controleert alle waardes en reageert daar op.
 2. Geeft alarm meldingen als iets niet naar behoren functioneert.
 3. CPU unit schakelt onderdelen aan of uit indien nodig.
 4. Als een onderdeel van de ketel niet werk zal de hoofdschakelaar uitschakelen.Energiekosten

De overstap van gas naar elektriciteit gaat gepaard met hogere energiekosten. Gas is momenteel goedkoper. Wilt u graag weten waar u aan toe bent, en wat dit betekend voor uw energierekening? Dan kunt u eenvoudig een schatting maken van uw huidige energieverbruik en afleiden wat de bijbehorende kosten zijn in het geval u dit verkrijgt uit elektriciteit.
Bij dit rekensommetje maakt u gebruik van uw huidige gasverbruik om te bepalen hoeveel energie u verbruikt om uw woning te verwarmen. Ga als eerst na hoeveel gas u in een jaar verbruikt en volg vervolgens de onderstaande stappen.

Stap 1. Schat het gasverbruik voor ruimteverwarming.
In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van het gemiddelde gasverbruik van een tussenwoning in Nederland, namelijk 1350m3 per jaar. Het gasverbruik in de meeste woningen wordt gebruikt voor koken, douchen en verwarmen. Ca. 75% van het gasverbruik wordt gebruikt voor het verwarmen van een woning. Het geschatte gasverbruik voor verwarming bedraagt in dit voorbeeld: 1350x0,75=1012,5m3.

Stap 2. Schat wat uw huidige kosten zijn voor ruimteverwarming.
Voor 1m3 gas betaalt u in 2019 77 cent, voor 1012,5m3 is dit 1012,5x0,77= €779,63 per jaar.

Stap 3. Schat het energieverbruik.
1m3 gas staat gelijk aan ca. 10,3kWh aan energie. 1012,5m3 staat gelijk aan 1012,5x10,3=10428,75 kWh energie.

Stap 4. Schat uw energiekosten bij gebruik van elektriciteit.
Voor 1 kWh aan elektriciteit betaalt u ca. 22 cent. Voor 10428,75 kWh betaalt u 10428,75 x0,22= €2.294,33 per jaar.
Het loont al snel om eigen PV-panelen te plaatsen en goed te isoleren.